Anna Maleras

Professora titulada per L'Institut del Teatre de Barcelona, fundà la seva pròpia escola, l'Estudi Anna Maleras, l'any 1967. Pionera de la Dansa Moderna i Jazz a Catalunya creà l'any 1972 el “Grup Estudi Anna Maleras” dissolt l'any 1989.

Ha organitzat diversos Stage Internacionals de Dansa a: Palma de Mallorca (9 edicions), Begur (6), Sitges (21), l'Institut del Teatre (3) i Vilanova i La Geltrú (4).

Com a ballarina formà part del cos de ball del Gran Teatre del Liceu i participà en diversos espectacles tant a Espanya com a l'estranger. Ha estat membre del jurat dels premis Tórtola, València, Ricard Moragas, Ciutat de Barcelona i del Certamen Coreogràfic de Madrid entre d'altres.

Membre del Consell de la Dansa del Ministeri de Cultura; des de l'any 1997 fins a l'any 2004 formà part del jurat dels Premis Nacionals de Catalunya. Al llarg d'aquest anys ha obtingut diferents reconeixements a la seva trajectòria com a pionera de la dansa a tot l'estat espanyol, entre els quals destaquen:
  • Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya l'any 2008.
  • Premi de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya al 2004.
  • Premi Nacional de l'ensenyament de les Arts, 1999, en l'especialitat de dansa Contemporània, Premi Cesc Gelabert.
  • Medalla d'Argent al “Mérito a las Bellas Artes” del Ministeri de Cultura, 1996.
  • Premi Nacional de Dansa, lliurat per la generalitat de Catalunya, 1988.
  • Premi a la professionalitat, lliurat per l'Escola de Relacions Publiques de la Universitat de Barcelona i Ràdio 4, juny 1985.
Anna Maleras foto ballant

 

alert-icon-114 Professors
alert-icon-211 Disciplines
alert-icon-3+ 50 Anys d'Experiència

© 2013 Estudi Anna Maleras  |  All rights reserved.

Equip Theme by webunderdog