Projecte d'Escola

BREU HISTÒRIA

L’escola de dansa Estudi Anna Maleras es funda l’any 1967. Durant 45 anys ha estat escola de referència, caracteritzada per la seva forta vessant innovadora. Des de els seus inicis inclou les disciplines de la dansa jazz, el modern i el contemporani (que fins al moment eren insòlites a la ciutat) i actua de plataforma d’acollida de totes les noves tècniques i nous professors que l’Anna porta des d'Europa i Amèrica cap al seu estudi.

Avui en dia l’escola segueix fidel a aquest esperit innovador i segueix apostant per les noves línies de treball complementant la formació continuada que ofereix durant el curs anual, amb cursos de juny a setembre i amb professors convidats.

FILOSOFIA DEL CENTRE

L’Estudi Anna Maleras entén l’ensenyament de la dansa en el més ampli sentit del concepte. Des de l’escola busquem iniciar als més petits en el moviment per contribuir al seu desenvolupament físic i mental. Introduint-los en el món de la coordinació, del espai, de la música, del treball en grup, de la creativitat i de la disciplina de la dansa.

Als joves oferim el treball físic, la consciència corporal, la correcció postural i el descobriment del món de la dansa com a espectadors amb criteri i futur públic de la nostra escena.

Als que tenen vocació professional oferim un programa complet d’estudis on s’imparteixen les disciplines bàsiques com són la dansa clàssica, el modern, el jazz i el contemporani així com d’altres complementàries com són anatomia, música, història de la dansa, claqué o teatre. La finalitat d’aquests cursos és proporcionar una base tècnica sòlida que possibiliti als alumnes audicionar per escoles estrangeres i conservatoris nacionals (als últims cursos) per tal de completar la formació rebuda.

Als adults que han ballat i no volen deixar-ho, i als que comencen tard, oferim classes amb el rigor tècnic propi de la dansa però adaptant el nivell als cossos i les edats per poder seguir gaudint de la dansa sense fronteres d’edat.

L’escola, situada al barri de St. Gervasi de Barcelona, té una convocatòria que transcendeix el barri i la ciutat. I emmarca alumnes que busquen el prestigi i la solidesa dels més de 45 anys d’experiència del centre.

DISCIPLINES DE L’ESCOLA

Les disciplines que s’imparteixen regularment al centre són: Dansa clàssica, dansa jazz, modern (tècnica Graham), contemporani (tècnica Limón i tècnica release), dansa infantil, teatre, ioga per a ballarins, claqué, dansa del ventre, modern-jazz, hiphop, anatomia aplicada a la dansa, historia de la dansa, música per a ballarins (sistema Dalcroze) i Girokinesis.

Els nivells que s’imparteixen són I II i III que corresponen a principiants, intermedi i avançat respectivament per tal de garantir la millor marxa i evolució possible de cada curs.

PROGRAMA DANSA INFANTIL

Tenim especial cura amb el programa de dansa infantil que el plantegem en cinc nivells amb forquilles d’edat molt ben limitades. Donem la màxima importància a aquest punt ja que sabem la diferència de tipus i velocitat d’aprenentatge dels nens en funció de l’edat

  • Dansa infantil I de 4 a 5 anys
  • Dansa infantil II de 5 a 6 anys
  • Dansa infantil III de 6 a 7 anys
  • Dansa infantil IV de 7 a 9 anys
  • Dansa infantil V de 9 a 11 anys

Un altre aspecte molt important de les classes per a nens que oferim a l’escola es que treballem la dansa en el més ampli del seus sentits: la col·locació, les posicions bàsiques i el treball a la barra pròpis de la dansa clàssica sense oblidar altres aspectes com el treball i l’ús del terra propis del contemporani, així com el ritme i els contratemps més propis del jazz. Així donem una base sòlida, amplia i rica que permeti, a partir dels 11 any, definir la tècnica que es vol seguir estudiant de manera concreta i triar entre el clàssic, el contemporani o el jazz. Així evitem limitar els coneixements dels nens a un únic camp i donem la oportunitat de treballar i aprendre dansa donant les eines per poder triar més endavant i amb coneixement quina és la tècnica a la que es volen dedicar.

Trailer Festival 2014 - Adults

Trailer Festival 2014 - Nens

Clàssic a l'Estudi Maleras

l'Estudi en Imatges

alert-icon-114 Professors
alert-icon-211 Disciplines
alert-icon-3+ 50 Anys d'Experiència

© 2013 Estudi Anna Maleras  |  All rights reserved.

Equip Theme by webunderdog